Ekm

Ahilik Haftası kapsamında öğrencilerimiz "Yardımlaşma Marketi" kurdu. Yardım yapmak isteyen öğrenciler aldıkları ürünleri yardımseverlik bölümüne bırakacak. Böylece okulla beslenme getiremeyen veya parası olmayan arkadaşlarına yardım edecekler. Öğrenciler, dürüstlük bölümünden aldıkları ürünün ücretini kutuya koyup para üstünü yine kendileri alacaktır.

May

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerine Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Fen Lisesi tanıtımı yapıldı.

May

Okulumuz kütüphanesi hafta içi hergün derslerin bitiminden saat 17.00'ye kadar öğrencilerimizin gerekli araştırmaları ve incelemeleri yapmak ve internete erişimlerini sağlamak için açık tutulur.

May

Okulumuzda geleneksel çocuk oyunları şöleni düzenlendi. Bu kapsamda körebe, çelik çomak, beş taş gibi oyunlar oynanarak öğrencilerimizin geleneksel oyunlara olan ilgileri artırıldı.

May

"Ergenlerle İletişim Sanatı" kitabı okulumuz öğretmenleri tarafından okunup tartışıldı. Okulumuz öğretmeni Abdurrahim Aksu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen program ergenlik dönemi öğrencilerini tanıma, onlara karşı nasıl davranılması gerektiği konularında faydalı bir program oldu.

May

LGS'ye girecek 8.sınıf öğrencilerimizin daha başarılı sonuçlar alması için düzenli olarak deneme sınavları yapılmaktadır.

May

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın kazananları 5/A, 6/B, 7/A ve 8/C sınıfları oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz koridor ve panolarında günümüzde yaşayan şair ve yazarların hayatları ve eserlerinin tanıtımı yapıldı.

Nis

Okulumuz öğrencilerine öğretmenlerimiz tarafından akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve lgs sınav sistemleri ile ilgili seminerler verildi.

Nis

Okulumuzda 40 Hadis Yarışması yapıldı. Her kademeden öğrencilerimizin katıldığı yarışma bir hayli çekişmeli geçti.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin koordinesinde yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerimize madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Abdurrahim Aksu tarafından Hz. Muhammed'in eğitim anlayışı ve eğitim metotları ile ilgili makale taraması ve bilgilendirme etkinliği yapıldı. Okulumuz öğretmenlerinin katıldığı etkinlik eğitim ile ilgili yeni ufuklar açtı.

Nis

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından muhtaçlar ve deprem bölgesinden ilimize gelen aileler için temel gıda malzemeleri toplandı ve ailelere ulaştırıldı.

Nis

Hedef LGS projesine dahil olan İmam Hatip okullarının HEDEF LGS koordinatörleriyle il toplantısı gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, ihtiyaç sahiplerini gözetmek adına okulumuzda 'Ramazan Sandığı' uygulaması başlamıştır. Bununla birlikte Fatih İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak afetzedeler yararına gerçekleştirdiğimiz kermese başta öğrencilerimiz, velilerimiz, komşu okullarımız ve vatandaşlarımız tarafından yoğun bir katılım sağlandı. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin sosyal ve bilişsel gelişimlerini artırmak amacıyla okulumuz koridorlarına satranç, mangala ve zeka oyunları takımları yerleştirildi.